Office 365 : De moderne werkplek

Harry Hilgen ICT, Microsoft, Office 365

Sinds de invoering van supersnel internet via eerst ADSL en daarna glasvezel is er een verschuiving van werkplekken gaande.
Van de traditionele kantoorwerkplek verschuift alles meer naar de moderne mobiele werkplek, die een thuiswerkplek kan zijn of zelfs een werkplek voor onderweg.
De grote softwarebedrijven als Microsoft hebben daar handig op ingespeeld met hun SaaS (Software as a Service).

Maar wat is nu SaaS? Een mooi voorbeeld hiervan is Microsoft Office365. In plaats van het aanschaffen van een softwarepakket en de daar bijbehorende licenties, sluit je nu, per gebruiker, een abonnement af en download je de onderdelen van de software die onder het abonnement vallen.
Maar wat is nu het voordeel daarvan hoor ik u denken.

De grote voordelen zijn :

  • Geen hoge investering, alleen een maandelijks abonnementsbedrag
  • Geen eigen ICT’er, maar ondersteuning vanaf de bron
  • Eenvoudig op en afschalen
  • Kostenbesparend
  • Vooraf precies weten wat de kosten zijn.
  • Waar dan ook beschikbaar

Vooral het laatste voordeel, waar dan ook beschikbaar, is belangrijk voor de moderne werkplek anno 2019. Of je nu bij de klant bent, op kantoor of een dag thuiswerken, het maakt niet uit waar je bent.
Met een werkende internetverbinding kun je waar dan ook ter wereld inloggen en werken.

Is de moderne werkplek wel voor het MKB? Want men denkt vaak dat zo’n werkplek alleen voor de hele grote ondernemingen rendabel is.
Microsoft Office 365 levert niet alleen maatwerk voor multinationals, maar ook voor het MKB.
Met Bata ICT haalt u een betrouwbare partner in huis, die samen met u de mogelijkheden van de moderne werkplek bespreekt en daar een passende oplossing voor vindt.
Hoe dan?

Eerst wordt er in kaart gebracht wie welk onderdeel gaat gebruiken, hoeveel abonnementen nodig zijn, hoeveel opslag er in de Cloud nodig is( want de Cloud zorgt voor de flexibele werkplek) , op welke device het abonnement beschikbaar moet zijn en als laatste kan er gesproken worden over Microsoft Teams, waarin u als klant diverse teams kunt samenstellen, waarin de leden met elkaar samenwerken. Bijvoorbeeld een HR-team, een Sales team of een geheel bedrijfsteam waar iedereen van het bedrijf in samenwerkt.

Bata ICT helpt u graag met de overgang naar de moderne werkplek, bel voor meer informatie of een adviesgesprek met 058-7506066
of mail met info@bata-ict.nl