Wi-Fi is onmisbaar geworden in hotels

Harry Hilgen Wifi netwerk aanleggen

Hotels die geen gratis Wi-Fi beschikbaar hebben voor gasten, dreigen veel klanten te gaan verliezen. Zo blijkt uit onderzoek van OnePoll i.s.m. Lastminute. Wi-Fi is vandaag de dag onmisbaar geworden voor velen.
Zo’n 27% van de ondervraagden zou weigeren te verblijven in een hotel dat geen gratis Wi-Fi verbinding aanbiedt. Opgemerkt wordt er dat het voor de consument een gewoonte is geworden om altijd en overal toegang te hebben tot het internet en dat men daarvan ook tijdens de vakantie niet van af wenst te wijken. Ook zijn de kwaliteit en snelheid van de verbinding van invloed op de hotelkeuze. Verder blijkt dat 30% van de ondervraagden op vakantie ook gericht op zoek gaat naar restaurants die een gratis internetverbinding aanbieden.
Verder blijkt dat 30% van de ondervraagden op vakantie ook gericht op zoek gaat naar restaurants die een gratis internet-verbinding aanbieden. Professor Cary Cooper, docent psychologie aan de Lancaster University, heeft recent al aangegeven dat de intensieve digitale activiteit de reiziger ervan dreigt te weerhouden om daadwerkelijk van zijn vakantie te genieten. Bron: Dutchcowboys

Wifi oplossingen van BATA ICT Diensten

Bij het aanbieden van een open Wi-Fi verbinding kan een captive portal uitkomst bieden om gasten te authentiseren. Hiermee wordt een webpagina automatisch geopend zodra zij verbinding met het Wi-Fi willen maken. Op deze pagina kan de gebruiker op verschillende manieren geauthentiseerd worden om zo veilig toegang tot het netwerk te krijgen, bijvoorbeeld door middel van een click-through, toegangscode of het invullen van een e-mailadres.  Aruba Networks Hospitality biedt met hun Wlan-Apparatuur de diverse mogelijkheden om een captive portal in te richten.

Bent u opzoek naar wifi netwerk oplossing voor uw Hotel, B&B of Restautant voor uw gasten? Neem dan contact op met ons via 058-7506066 om te informeren naar de mogelijkheden.