Windows 7…. Einde van een tijdperk

Harry Hilgen Microsoft, Windows 7

Van de 1,3 miljard Pc’s die gebruik maken van een Windows besturingssysteem wereldwijd, zijn er zo’n 485 miljoen die nog gebruik maken van Windows 7 Enorme getallen, en ze lijken vaak een ver van mijn bed show, maar met het einde van de ondersteuning, door Microsoft, van Windows 7 worden die enorme getallen ineens veel kleiner en komt het heel dicht bij huis.

Met nog minder dan 10 maanden voor de boeg wordt het, voor diegenen die dit besturingssysteem nog gebruiken, hoog tijd om hun bedrijf om te zetten naar de opvolger van Windows 7: Windows 10.

Maar waarom, hoor ik veel mensen vragen, moet ik over naar Win10? Win7 werkt toch? Het laat me niet in de steek en mijn programma’s werken er prima op. Klopt helemaal, het enige wat er verandert is de ondersteuning van Microsoft. Vanaf 14 januari 2020 houdt die ondersteuning op en als er na die datum er bv een groot veiligheidslek ontdekt wordt, dan wordt daar niets mee gedaan en wordt uw onderneming nog gevoeliger voor cybercriminaliteit.

Als u nog Win7 gebruikt, wordt het nu wel tijd om eens na te gaan denken hoe u de omzetting gaat regelen. Gaat u dit zelf doen, samen met Microsoft, of gaat u dit uitbesteden?

Het kan een behoorlijke operatie worden: werken mijn applicaties en randapparatuur wel onder Win10? Moet ik nu ineens alle computers en dergelijke vervangen? Of is er een mogelijkheid om alleen het besturingssysteem te vervangen?
Zo’n operatie kan, zoals u ziet, veel vragen opwerpen en die kunnen daardoor weer een onzeker gevoel voor de toekomst geven.

Met Bata ICT haalt u een betrouwbare partner in huis, die u kan begeleiden naar een soepele overgang naar Win10. Wij kunnen u een advies op maat geven, een op uw bedrijf toegespitste offerte maken en in overleg met u deze transitie vervolmaken.

Werkt u nu nog met Windows 7? Aarzel dan niet langer en bel met 058-7506066 of mail naar: info@bata-ict.nl! We helpen u graag!